Hits: 471

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

ΑΡΧΑΙΑ ΜΕΣΣΗΝΗ? ΠΥΛΟΣ ?ΜΕΘΩΝΗ


1η ΗΜΕΡΑ:   ΑΡΧΑΙΑ ΜΕΣΣΗΝΗ- ΚΑΛΑΜΑΤΑ 

Συγκέντρωση στο σχολείο στις 07:00, επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση στις 07:30 με ενδιάμεσες στάσεις για φαγητό και ξεκούραση. Σταματάμε  στον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Μεσσήνη, η οποία θεωρείται από τις καλύτερα σωζόμενες πόλεις της Αρχαίας Ελλάδας. Καθώς θα ξεκινήσουμε την περιήγηση μας στην αρχαία πόλη θαυμάζουμε το αρχαίο θέατρο της Μεσσήνης, ένα από τα μεγαλύτερα στην αρχαιότητα, θα συνεχίσουμε την περιήγηση μας στην αρχαία Αγορά και το Ασκληπίο. Επιβίβαση στις 13:30 στο λεωφορείο για Καλαμάτα. Άφιξη  και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο & προαιρετική ομαδική διασκέδαση.  Διανυκτέρευση.

 

2η  ΗΜΕΡΑ:  ΠΥΛΟΣ ? ΜΕΘΩΝΗ

Μετά το πρόγευμα, αναχωρούμε  για την Μεθώνη μια ακόμη πανέμορφη πόλη στα Μεσσηνιακά παράλια, η οποία υπήρξε από τα σπουδαιότερα λιμάνια της Πελοποννήσου κατά το Μεσαίωνα και κατέληξε να είναι η σημαντικότερη ναυτική βάση μεταξύ Ευρώπης και Αγίων Τόπων. Το εντυπωσιακό της κάστρο κτίστηκε από τους Σταυροφόρους και τους Βενετούς. Εδώ θα παρατηρήσουμε Βενετσιάνικα οικόσημα, το λιοντάρι του Αγ. Μάρκου και το φρούριο πάνω από τη θαλάσσια τάφρο που συνδέεται με μικρή νησίδα, ένα άλλο οχυρό μέσα στη θάλασσα. Αναχωρούμε από Μεθώνη και Συνεχίζουμε τη διαδρομής μας προς τη Πύλο. Άφιξη στην πόλη της Πύλου, την όμορφη πολιτεία με το νησιώτικο χρώμα, το ιδιόρρυθμο αρχιτεκτονικό σχέδιο, κτισμένη αμφιθεατρικά. Στον μικρό γραφικό κόλπο της, στις 20 Οκτωβρίου 1827, διεξήχθη η Ναυμαχία του Ναβαρίνου, αποφασιστικής σημασίας για την τελική έκβαση του αγώνα και την καταστροφή του τουρκικού στόλου. Από εκεί θα ανηφορίσουμε στο πευκόφυτο Κάστρο. Μεσημεριανό φαγητό στην παραλία στη Πύλο. Το απόγευμα επιστροφή στην Καλαμάτα. Το βράδυ δείπνο & προαιρετική ομαδική διασκέδαση.  Διανυκτέρευση.

 

3η ΗΜΕΡΑ:   ΚΑΛΑΜΑΤΑ ? ΜΥΣΤΡΑΣ -ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Μετά το πρόγευμα αναχωρούμε για το Μυστρά όπου θα έχουμε το χρόνο να περιηγηθούμε και να ξεναγηθούμε. Στη συνέχεια θα έχουμε το χρόνο να γευματίσουμε σε ένα από τα γραφικά και παραδοσιακά εστιατόρια. Αργά το απόγευμα θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο όπου και θα ξεκουραστούμε. Το βράδυ δείπνο & προαιρετική ομαδική διασκέδαση.  Διανυκτέρευση.

 

4η ΗΜΕΡΑ:   ΚΑΛΑΜΑΤΑ ? ΜΟΥΣΕΙΟ ΥΔΡΟΚΙΝΗΣΗΣ ? ΒΥΤΙΝΑ - ΑΘΗΝΑ 

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Επιβίβαση στο λεωφορείο & αναχώρηση για την Δημητσάνα όπου θα επισκεφτούμε  το μουσείο Υδροκίνησης. Επιστροφή στην Αθήνα με ενδιάμεση στάση στην Βυτίνα όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για φαγητό και ξεκούραση. Άφιξη στο σχολείο αργά το απόγευμα.