Hits: 1830

ΘΕΜΑ: «Διαδικασία Υποβολής Αιτήσεων, Περιοχές Ευθύνης του ΚΕΔΔΥ Αν. Αττικής, Συνεργασία με τις Σχολικές Μονάδες Ευθύνης του ΚΕΔΔΥ Αν. Αττικής, Ενημέρωση για το Ν. 4186/17-09-2014».

Στα πλαίσια της ομαλότερης συνεργασίας μας με όλες τις σχολικές μονάδες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Γυμνάσια, Γενικά Λύκεια, ΕΠΑΛ, Εσπερινά/ Νυχτερινά Γυμνάσια/ Λύκεια, Ειδικά Επαγγελματικά Γυμνάσια ?ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής- και ΕΕΕΕΚ) της περιοχής αρμοδιότητας του ΚΕΔΔΥ Ανατολικής Αττικής και πιο συγκεκριμένα των ακόλουθων δήμων ή κοινοτήτων: Χαλκουτσίου, Ωρωπού, Σκάλας Ωρωπού, Ν. Παλατίων, Συκαμίνου, Μαρκοπούλου Ωρωπού, Καλάμου, Μιλεσίου, Μαλακάσας, Αυλώνας, Σφενδάλης, Αφιδνών, Καπανδριτίου, Βαρνάβα, Πολυδενδρίου, Γραμματικού, Κρυονερίου, Βαρυμπόμπης, Αχαρνών, Αγ. Στεφάνου, Άνοιξης, Δροσιάς, Διονύσου, Τύμβου Μαραθώνα, Μαραθώνα, Κάτω Σουλίου, Νέα Μάκρης, Νταού, Ραφήνας, Παιανίας, Σπάτων, Παλλήνης, Πικερμίου, Αρτέμιδας, Βραυρώνας, Μαρκοπούλου Μεσογείων, Κορωπίου, Πόρτο Ράφτη, Καλυβίων, Βούλας, Βάρης, Βουλιαγμένης, Βάρκιζας, Λαγονησίου, Αναβύσσου, Κερατέας, Κουβαρά και του Τοσίτσειου Αρσάκειου Εκάλης,  θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι αιτήσεις δεχόμαστε από του ίδιους τους γονείς των μαθητών/-τριών ή κηδεμόνες ή έχοντες την εξουσιοδότηση των γονέων τους (σε σοβαρές περιπτώσεις φυσικής αδυναμίας των ιδίων να προσέλθουν) κάθε Δευτέρα και Πέμπτη 11:00-13:00 στη γραμματεία του ΚΕΔΔΥ Ανατολικής Αττικής, Αδριανού 26 -2ος όροφος-, στο Κορωπί. Λόγω της έλλειψης γραμματειακής υποστήριξης από διοικητικό υπάλληλο και για την εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας μας, παρακαλούμε να ενημερωθούν οι γονείς, που παραπέμπονται στο ΚΕΔΔΥ, προκειμένου να τηρούν το ωράριο και  ημέρες υποβολής των αιτήσεων, ώστε να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν σεβόμενοι το Εκπαιδευτικό Προσωπικό και το Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό, που εκτελεί και τη γραμματειακή υποστήριξη της υπηρεσίας.

Τα παιδιά των γονέων, που απευθύνονται στο ΚΕΔΔΥ Αν. Αττικής, είναι απαραίτητο να φοιτούν σε γυμνάσια καιλύκεια τυπικής και ειδικής αγωγής των προαναφερθέντων περιοχών και μόνο αυτών.

            Στον κανονισμό λειτουργίας των ΚΕΔΔΥ (1503/ 8/11/2001) και στην Υπουργική Απόφαση 28911/Γ6/12/03/2006, Αρθρ. 2, Παρ. ζ. προβλέπεται  η συνεργασία του ΚΕΔΔΥ και των σχολικών μονάδων Γενικής και Ειδικής Αγωγής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής με απώτερο στόχο την αντικειμενική αξιολόγηση των μαθητών/-τριών και το σχηματισμό σαφέστερης και πληρέστερης εικόνα της μαθησιακής επίδοσής τους (σχολική και ευρύτερη γνώση, γνωστικές-επικοινωνιακές- κοινωνικές δεξιότητες, φάσμα ικανοτήτων και ενδιαφερόντων, στρατηγικές και διαδικασίες για κατάκτηση γνώσης), της κοινωνικής προσαρμογής τους, του βαθμού προσαρμοστικότητάς τους, αλλά  και της συμπεριφοράς τους. Για τον σκοπό αυτό κρίνεται αναγκαία η αποστολή της περιγραφικής παιδαγωγικής έκθεσης, των αναλυτικών βαθμολογιών, των φωτοτυπιών γραπτών διαγωνισμάτων, αντιπροσωπευτικών της δυσκολίας των μαθητών/-τριών, ή εναλλακτικά φωτοτυπιών των γραπτών των ενδοσχολικών εξετάσεων και σε κάποιες περιπτώσεις των συμπληρωμένων υπηρεσιακών ερωτηματολογίων.

               Τα παραπάνω δικαιολογητικά, κατόπιν της συγκατάθεσης των γονέων,ζητούνται από τις σχολικές μονάδες μέσω των γονέων, προκειμένου εκείνοι να υποβάλλουν την αίτηση για αξιολόγηση του παιδιού τους και είναι σημαντικό να αποστέλλονται υπηρεσιακώς, προκειμένου να τηρείται και να διασφαλίζεται  το απόρρητο των πληροφοριών, οι οποίες είναι σημαντικές και η συλλογή τους θεωρείται ουσιαστική για τη διαγνωστική διαδικασία.

               Στην περίπτωση που το αίτημα του γονέα αφορά στην Παράλληλη στήριξη ή σε αλλαγή σχολικού πλαισίου οι γονείς, σύμφωνα με τον Ν. 4186/17/9/2013 πρέπει να απευθύνονται αποκλειστικά στα ΚΕΔΔΥ. Για αιτήματα που αφορούν άλλες περιπτώσεις, λόγω της μεγάλης λίστας αναμονής και της αδυναμίας της υπηρεσίας να ικανοποιήσει τα αιτήματα σε σύντομο χρονικό διάστημα είναι απαραίτητο οι γονείς να ενημερώνονται για τη δυνατότητα αξιολόγησης των παιδιών τους και από τις πιστοποιημένες για την εγκυρότητα και μονιμότητα ισχύος της γνωμάτευσής τους αναγνωρισμένες ΙατροπαιδαγωγικεςΥπηρεσίες, οι οποίες αναφέρονται στον κατάλογο, που έχει αποσταλεί από το Υπουργείο Παιδείας (Νόμος 4186/17/09/2013, Άρθρο 28, παράγραφοι 17 και 21. Οι περιοχές ευθύνης των Ιατροπαιδαγωγικών Υπηρεσιών προσδιορίζονται  από τη διεύθυνση  κατοικίας του γονέα και όχι από το σχολείο φοίτησης του μαθητή.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία. Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε συνεργασία.

 

 

 

Η Αν. Προϊστάμενη του ΚΕΔΔΥ Αν. Αττικής

 

 

 

 

                                                            Κατσαντώνη Σπυριδούλα