2η κινητικότητα του σχολείου μας στη Λαμπεντούζα της Ιταλίας για το σχολικό έτος 2021-22

Στη Λαμπεντούζα ταξίδεψε το 7ο Λύκειο Αχαρνών από τις 6 έως και τις 11 του Μάρτη 2022 μέσα στα πλαίσια του εγκεκριμένου Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+,  όπου καθηγητές και μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά την καθημερινή ζωή των συνομηλίκων τους στο Λύκειο του νησιού αλλά και να φιλοξενηθούν από τις οικογένειες των συμμαθητών τους. Το κεντρικό ζήτημα που μας απασχόλησε ως ομάδα ήταν το Ανθρωπόκαινο,  ενώ παράλληλα αντιληφθήκαμε όλοι μας την αγωνία των κατοίκων για το κύριο πρόβλημα του νησιού που έχει εξελιχθεί σε τόπο υποδοχής παράνομων μεταναστών.

Επιστρέψαμε έχοντας αποκομίσει πολύτιμες εμπειρίες και ανεπανάληπτες στιγμές φιλοξενίας. Οι συνοδοί καθηγητές : η Κατερίνα Παππού ως συντονίστρια του προγράμματος, κλάδου ΠΕ02 και η Μαίρη Μαυρουδή, κλάδου ΠΕ07. Οι συμμετέχοντες μαθητές : η Νίκη Ελευθεριάδη, η Ιλιάνα Ζαρκαδούλα, ο Βασίλης Καρκούλιας, ο Βαγγέλης Λεπενιώτης, η Ελένη Ρουμελιώτη, η Θεοδώρα Σιγάλα. Η συμμετοχή μας στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα και η παρουσίαση όλων όσων είδαμε στους συμμαθητές μας και τους συναδέλφους μας αποτέλεσε αφορμή για γόνιμη συζήτηση καθώς επίσης και υλικό για επεξεργασία και ενσωμάτωση τυχόν καινοτομιών που μας προκάλεσαν ενδιαφέρον στη σχολική μας πραγματικότητα.

Το ταξίδι μας στο Erasmus+ ξεκίνησε!

Ανθρωπόκαινο - Ευρωπόκαινο - μια καινούρια γήινη εποχή;

Το πρώτο ταξίδι στην Ισπανία στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ πραγματοποίησε το 7ο Γενικό Λύκειο Αχαρνών την εβδομάδα από 27/09/2021 έως 1/10/2021. Η συντονίστρια του προγράμματος Παππού Κατερίνα ταξίδεψε στην Βαρκελώνη, προσκεκλημένη  του Ισπανικού σχολείου Institute Valles που βρίσκεται στο προάστιο της Βαρκελώνης Sabadell.
Οι φιλοξενούμενοι συντονιστές από την Ελλάδα, την Γερμανία και την Ιταλία είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για την καθημερινή σχολική ζωή των μαθητών της Ισπανίας, να εκθέσουν τις δικές τους εμπειρίες από τα σχολεία των χωρών τους και να θέσουν τις βάσεις και τη στοχοθεσία του προγράμματος στο οποίο συμμετέχουν.